VakantieSpanjeOnline.nl

Boek voordelig je reis naar het strand

Campings

Spanje is een prachtig vakantieland. Voor wie niet te veel geld uit wil geven aan een duur hotel, is een vakantie op een camping een uitkomst. Spaanse campings hebben vaak ruimte voor tenten, maar je kan er ook voor kiezen om er je caravan neer te zetten. Als je geen zin hebt om je accommodatie zelf “mee te nemen”, dan kan er ook voor kiezen om een tent of stacaravan te huren. Meestal gaat het daarbij om grote Navajo bungalowtenten. Dit is ideaal als je wel van camperen houdt, maar geen zin hebt om in een klein tentje te zitten of om zelf een grote tent aan te schaffen.

Wat te doen op de camping?

Op vrijwel alle Spaanse campings is een hoop te doen voor zowel volwassenen als kinderen en tieners. Alle campings hebben in ieder geval een zwembad, soms zelfs meerdere. Een aantal hebben daarbij ook een jacuzzi. Ook zijn vele campings gelegen langs de kust, zodat je altijd lekker naar het strand kan om te zwemmen, zandkastelen te bouwen of lekker te zonnen. De grotere en meer luxe campings bieden naast een zwembad vaak een groot terras, waarbij professionele entertainment / animatie wordt verzorgd voor de kinderen. Ook zijn er af en toe sauna’s en fitnessruimtes aanwezig. Ook kan het personeel van de camping, dat geregeld Nederlands spreekt, helpen met het plannen van leuke uitstapjes.

Weer Spanje

Als je op de camping wil gaan staan, dan is het belangrijk om te weten wat voor weer het over het algemeen is in Spanje. De zomers in Spanje zijn meestal droog, zonnig en warm tot zeer warm. De wintermaanden kunnen echter behoorlijk koud en winters worden. Temperaturen rond het vriespunt komen geregeld voor. In de zomermaanden is een Spaanse camping dus prima te doen, maar in de winter kan je toch beter voor een hotel gaan.