VakantieSpanjeOnline.nl

Boek voordelig je reis naar het strand

Jongerenreizen

strandfeest Spanje

Populaire badplaatsen voor jongeren zijn: Blanes, Lloret de Mar, Salou en El Arenal. Voor de meeste jongeren komt er een moment dat ze liever niet meer met hun ouders en eventuele jongere broertje of zusje op vakantie willen. Maar een partner of vrienden om mee op vakantie te gaan zijn ook niet altijd direct beschikbaar. Jongerenreizen zijn dan een ideale uitkomst. Je geeft je gewoon op en met een groep leeftijdsgenoten ga je lekker op vakantie. Tijdens dergelijke jongerenreizen leer je elkaar goed kennen en menig jongen of meisje maakt er vrienden voor het leven.

Ver weg of dichtbij?

Jongerenreizen heb je, evenals gewone reizen, in alle soorten en maten. Verschillende reisorganisaties bieden verschillende typen reizen aan. Veelal in hotels, maar soms ook in hostels of vakantiehuizen.

Organisaties zoals shoestring en mambo bieden zowel verre reizen als Europese reizen aan. Daarbij kan je kiezen tussen actieve reizen, waarbij je veel in beweging bent met activiteiten als hiking, raften, berg beklimmen en mountainbiken. Andere opties zijn zon- en strandvakanties, waarbij je altijd naar een bestemming bij het strand gaat, meestal in zuid Europa. De belangrijkste factoren van dergelijke reizen zijn zon, zee strand, plezier maken en samen met je groep leuke activiteiten ondernemen. Verder bieden deze organisaties rondreizen aan, zowel binnen als buiten Europa, en kan je ook kiezen voor speciale surfvakanties, waar je dus surflessen bij krijgt.

Feestvakanties

Er zijn echter ook een heleboel organisaties die gespecialiseerd zijn in reizen binnen Europa. Vaak gaat het daarbij om echte feestvakanties. Organisaties als beachmasters, gogo, X-travel en go fun zijn speciaal bedoeld om jongeren naar zuid Europese landen, zoals Spanje en Portugal, te laten reizen, om ze daar een aantal weken lang helemaal uit hun dak te laten gaan. Ook hierbij gaat het altijd om strandvakanties in landen waar het eigenlijk altijd prachtig weer is. Lekker luieren, zonnen, uitslapen en ’s avonds feesten zijn de belangrijkste doelen van deze busreizen.